x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE: CFR asigură transpordarea auto a pasagerilor, din cauza locomotivei care a luat foc în Caraș-Severin

UPDATE: CFR asigură transpordarea auto a pasagerilor, din cauza locomotivei care a luat foc în Caraș-Severin

04 Feb 2021   •   15:37
UPDATE: CFR asigură transpordarea auto a pasagerilor, din cauza locomotivei care a luat foc în Caraș-Severin

UPDATE: Călătorii aflați în două trenuri internaționale sunt transportați cu autocarele pe distanța Iablanița – Caransebeș, unde circulația feroviară este blocată, după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc.

Potrivit CFR SA, mecanicul unui tren privat de marfă a anunțat joi, la prânz, izbucnirea unui incendiu la locomotiva împingătoare a trenului. Trenul se afla în circulație pe distanța Domașnea Cornea-Poarta.

Acesta are în compunere 40 de vagoane încărcate cu cereale și circula pe relația Constanța Port - Timișoara Nord.

„Până la finalizarea intervențiilor desfășurate la fața locului de echipele ISU Caraș-Severin, Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara asigură transbordare auto pe distanța Iablanița – Caransebeș, pentru călătorii aflați în trenurile IR 72-1, care circulă în relația București Nord – Budapesta și IR 73-2, care circulă în relația Budapesta - București Nord”, a transmis CFR SA.

Echipele feroviare de intervenție sunt la fața locului și vor stabili condițiile de reluare a traficului pe distanța Domașnea Cornea – Porta, după stingerea incendiului, retragerea trenului de marfă și verificarea liniei de cale ferată și a liniei de contact.

 

Cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva împingătoare a trenului privat de marfă vor fi stabilite de organele de anchetă.   Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de producerea acestui eveniment şi îi asigură că personalul feroviar va interveni operativ pentru reluarea în condiții normale a traficului feroviar pe distanța respectivă. Purtator de cuvant CFR SA Oana Brânzan

Știre inițială: Locomotiva trenului de marfă Constanța – Timișoara Nord a luat foc, joi, în zona stației Luncavița, din județul Caraș-Severin, traficul feroviar fiind oprit. Trenul era încărcat cu cereale.

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis că pe magistrala de cale ferată 900, la kilometrul feroviar 435+100 de metri, în zona stației CF Luncavița (județul Caraș-Severin), la locomotiva marfarului 60516-1, care circulă pe relația Constanța - Timișoara Nord, a izbucnit un incendiu.

 

Trenul este încărcat cu cereale.

Nu s-au înregistrat victime.

Circulația feroviară este întreruptă la ora transmiterii știrii.

×
Subiecte în articol: locomotiva cereale incendiu