x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale „Mafia” jocurilor de noroc s-a extins la Bacău și Brașov

„Mafia” jocurilor de noroc s-a extins la Bacău și Brașov

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   23:30
„Mafia” jocurilor de noroc s-a extins la Bacău și Brașov

Doi bărbați sunt cercetați în dosarul grupului care împiedica extinderea rețelei de jocuri de noroc, împiedica, prin bătaie, accesul clienților recalcitranți în săli și îi lăsa fără bani pe cei care obțineau câștiguri importante.

Polițiștii din București și procurorii DIICOT anunță, vineri, că au făcut, miercuri, două percheziții în județele Bacău și Brașov, într-un dosar penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat și tentativă la omor.

Începând cu anul 2022, doi bărbați ar fi aderat la un grup infracțional organizat, pe care l-ar fi sprijinit până la data de 23 noiembrie 2022 prin acțiuni de constrângere a clienților recalcitranți, cu scopul de a-i determina să nu mai pătrundă în interiorul sălilor de jocuri de noroc, acțiuni ce ar fi fost desfășurate împreună cu mai multe persoane.

Probatoriul a scos la iveală că la data de 25 mai 2022, seara, în timp ce se aflau în orașul Bacău, în fața unei săli de jocuri de noroc, la solicitarea angajaților acesteia, bănuiții, folosind forța fizică, ar fi constrâns o persoană să nu mai intre în sălile de jocuri de noroc.

Urmare a folosirii forței fizice, persoana vătămată a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

La percheziții au fost găsite mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, cei doi fiind ințial reținuți, apoi puși sub control judiciar.

În 23 noiembrie 2022, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 123 de percheziții în București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, în dosarul constituirii unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.

Începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de șantaj reprezentanților unor societăți comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu. De asemenea, prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora. Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracțional organizat și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.

13 persoane au fost atunci arestate preventiv, față de 3 a fost luată măsura arestului la domiciliu, 21 fiind plasate sub control judiciar. De asemenea, 5 persoane au fost reținute.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mafie jocuri noroc bacau brasov