x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Muniție găsită în peretele unei case demolate într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Muniție găsită în peretele unei case demolate într-o localitate din Bistrița-Năsăud

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2022   •   21:40
Muniție găsită în peretele unei case demolate într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Echipajul pirotehnic al ISU Bistrița-Năsăud a intervenit sâmbătă, în localitatea Mintiu, pentru asanarea unor elemente de muniție găsite în peretele unei case aflate în curs de demolare.

Pirotehnicienii au descoperit 10 grenade ofensive, 18 cartușe și trei arme.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, muniția asanată este foarte periculoasă la manipulare, transport și depozitare, iar din această cauză s-a luat decizia de a fi distrusă pe un teren din apropierea locului descoperirii acesteia.

Misiunea a fost executată cu sprijinul polițiștilor, jandarmilor și a autorităților locale din comuna Nimigea.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexolodata, pirotehnicienii bistrițeni le recomandă celor care găsesc asemenea elemente să anunţe de urgenţă organele competente prin apelarea numărului unic de urgență 112, să nu atingă, să nu lovească și să nu miște muniţia descoperită, să nu introducă în foc muniţiile şi nu facă foc în apropierea lor. Elementele de muniție nu se aruncă la fier vechi şi nu se predă societăţilor colectoare. Acestea nu trebuie introduse în clădiri, încăperi sau locuinţe. De asemenea, pompierii recomandă să nu se încerce demontarea focoaselor sau elementelor componente.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: munitie perete casa