x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Imagini de basm la Pasul Vâlcan. Versanții sunt acoperiți de narcise sălbatice

Imagini de basm la Pasul Vâlcan. Versanții sunt acoperiți de narcise sălbatice

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   20:45
Imagini de basm la Pasul Vâlcan. Versanții sunt acoperiți de narcise sălbatice
Sursa foto: Lucian Ignat

Un peisaj desprins parcă din basme îi întâmpină pe călătorii care ajung primăvara în Pasul Vâlcan, situat în județul Hunedoara, unde versanții sunt acoperiți de narcise sălbatice. Această trecătoare a Carpaților Meridionali, ce leagă regiunile istorice ale Ardealului și Olteniei, oferă un spectacol natural de neuitat, atrăgând numeroși turiști.

Pasul Vâlcan, situat la o altitudine de peste 1.600 de metri, se află la limita dintre județele Hunedoara și Gorj și este renumit nu doar pentru frumusețea narciselor sălbatice, ci și pentru încărcătura sa istorică. În această zonă s-au desfășurat lupte importante din Primul și Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, panorama impresionantă a Văii Jiului, împreună cu munții Vâlcan și Parâng, contribuie la farmecul acestei destinații. Pasul Vâlcan, care face legătura între depresiunea Petroșani și Oltenia, este o atracție de neratat pentru iubitorii de natură și drumeții pe munte. Conform  adevarul.ro, această veche trecătoare din Carpați rămâne un loc de mare interes atât pentru turiști, cât și pentru pasionații de istorie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: narcise sălbatice Pasul Vâlcan