x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Insule ecologice de colectare a deşeurilor, la Sibiu

Insule ecologice de colectare a deşeurilor, la Sibiu

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   23:17
Insule ecologice de colectare a deşeurilor, la Sibiu
Sursa foto: Primăria Municipiului Sibiu

Un proiect cu finanțare prin PNRR, care prevede amenajarea a 110 insule ecologice de colectare a deșeurilor va fi implementat în Sibiu.

Primăria Sibiu a accesat un proiect european de peste 12,5 mil. lei pentru achiziţionarea şi amenajarea a 110 insule supraterane încasetate, cu câte 5 containere pentru toate fracţiile (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton), scrie Ziarul Financiar.

Proiectul a primit finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Am obţinut 12,52 de milioane de lei pentru a continua investiţiile în infrastructura necesară pentru colectarea selectivă a deşeurilor în zonele de blocuri din municipiul Sibiu. Am solicitat şi am primit finanţare pentru maximul de insule prevăzut în ghidul de finanţare pentru municipiile de talia Sibiului - 110. Reamintesc că programul pilot al Sibiului a folosit drept inspiraţie pentru alcătuirea ghidului de finanţare pe această componentă, prin programul menţionat amenajându-se în 2021 cele 15 platforme funcţionale în prezent”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sibiu Insule ecologice deşeuri