x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Orașul Sebeș solicită aplicarea scenariului galben

Orașul Sebeș solicită aplicarea scenariului galben

13 Mar 2021   •   11:23
Orașul Sebeș solicită aplicarea scenariului galben

Primarul orașului Sebeș, Dorin Nistor, solicită revenirea la scenariul galben. În prezent, orașul se află în scenariul roșu, deși în ultimele șase zile rata de infectare a fost sub 3 la mia de locuitori. Este nedrept pentru elevi și pentru activitățile economice, susține edilul șef.

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a adresat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Instituției Prefectului Județului Alba și Direcției de Sănătate Publică Alba, solicitarea de a reevalua scenariul aplicat orașului, având în vedere că, în ultimele șase zile consecutive, incidența cazurilor de îmbolnăviri cu virusul Sars Cov-2 înregistrată în rândul locuitorilor este sub 3 la o mie de persoane.

„Concret: în data de 06.03.2021 – rata de incidență a fost 2,89; în data de 07.03.2021 – rata de incidență a fost 2,83; în data de 08.03.2021 – rata de incidență a fost 2,67; în data de 09.03.2021 – rata de incidență a fost 2,58; în data de 10.03.2021 – rata de incidență a fost 2,64; în data de 11.03.2021 – rata de incidență a fost 2,74. În intervalul 6-12 martie 2021, la Spitalul Municipal Sebeș au fost efectuate 103 teste rapide și 187 teste RT-PCR, la acestea adăugându-se activitatea medicilor de familie și alte testări. De asemenea, prin colaborarea cu DSP Alba, un număr de 3.165 teste rapide Covid-19 au fost distribuite tuturor unităților de învățământ care își desfășoară activitatea pe raza Municipiului Sebeș”, anunță reprezentanții Primăriei Sebeș.

Potrivit cifrelor oficiale, în perioada 18 ianuarie – 12 martie, 2.875 de persoane au fost vaccinate anti-Covid. Primarul susține că restricțiile din scenariul roșu aduc prejudicii elevilor, firmelor și bugetului local.

„Având în vedere toate măsurile de precauție pe care Municipiul Sebeș și le-a asumat și le aplică cu rigurozitate, având în vedere sprijinul consecvent al populației și al agenților economici, considerăm nedrept prejudiciul care se aduce activităților economice, agenților economici, precum și bugetului local al Municipiului Sebeș. De asemenea, măsurile impuse care nu sunt reevaluate săptămânal se vor dovedi a fi în defavoarea elevilor (mai ales din clasele terminale), care au dreptul la educație. Viața trebuie să meargă mai departe în beneficiul comunității locale!”, a declarat primarul Dorin Nistor.

Solicitarea va fi discutată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sebeş