x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Percheziții într-un dosar de înșelăciune cu materiale de construcții

Percheziții într-un dosar de înșelăciune cu materiale de construcții

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   10:00
Percheziții într-un dosar de înșelăciune cu materiale de construcții

Polițiștii fac joi dimineața șapte percheziții la sediile unor firme în județele Ilfov și Giurgiu, dar și în București, într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor.

Potrivit IPJ Prahova, vor fi puse în aplicare șase mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2020 - noiembrie 2021, reprezentantul unei firme din Prahiva ar fi indus în eroare mai mulți agenți economici, în sensul că ar fi preluat de la aceștia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcții și ar fi încasat contravaloarea lor, fără însă a și livra mărfurile.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 128.000 de lei.

Totodată, s-a stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societății comerciale, au fost înregistrate operațiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăți comerciale, controlate în fapt de către același administrator.

Astfel, pentru justificarea acestor transferuri, firma cercetată ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce atestă achiziții fictive de la pretinșii furnizori.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii materiale constructii