x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 20 de case, şase curţi şi patru anexe gospodăreşti, afectate de inundaţii în Botoșani

Peste 20 de case, şase curţi şi patru anexe gospodăreşti, afectate de inundaţii în Botoșani

29 Iun 2018   •   10:31
Peste 20 de case, şase curţi şi patru anexe gospodăreşti, afectate de inundaţii în Botoșani

Precipitaţiile abundente de joi seară şi din cursul nopţii au determinat inundarea a 22 de case, a şase curţi şi a patru anexe gospodăreşti, a anunţat vineri, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), şeful ISU Botoşani, Cristian Amarandei.

Potrivit acestuia, afectate de fenomenele meteo au fost 23 de localităţi din 17 unităţi administrativ-teritoriale.

Ploile torenţiale au mai inundat şapte străzi din municipiul Botoşani, iar vântul puternic a doborât 16 copaci, dintre care cei mai mulţi, 12, în municipiul reşedinţă de judeţ. De asemenea, 16 maşini au rămas blocate în trafic, în urma inundării străzilor.

Şeful ISU Botoşani a precizat că pompierii au intervenit pentru evacuarea unei persoane din locuinţa sa din comuna Mihai Eminescu, aceasta fiind cazată la rude. Alte două persoane din municipiul Botoşani, care erau imobilizate la pat, au fost evacuate din casă, revenind, ulterior, în locuinţă.

În acelaşi timp, trei persoane, între care şi un copil, au fost blocate în autoturismele inundate, fiind ajutate de pompieri să iasă.

O persoană care se afla cu oile la păscut în localitatea Răuseni, într-o zonă inundabilă, a fost salvată, alături de animale.

Ploile torenţiale au produs inundaţii şi la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, la sucursala unei bănci comerciale şi la o clădire de birouri.

Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo au intervenit 350 de angajaţi ai instituţiilor statului, dintre care 242 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne. AGERPRES

×
Subiecte în articol: case afectate de inundaţii botosani