x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Plata parcării pe timpul nopții se suspendă în Constanța și Mangalia

Plata parcării pe timpul nopții se suspendă în Constanța și Mangalia

26 Iul 2022   •   15:35
Plata parcării pe timpul nopții se suspendă în Constanța și Mangalia

Consiliul Local Constanţa a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre pentru suspendarea plății parcării pe timpul nopții în oraș și în stațiunea Mamaia până la sfârşitul anului.

"Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi de consilierii locali. Obligativitatea plăţii tarifului de parcare din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, între orele 19,00-09,00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv", transmite instituția.

Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din Constanţa permite agenților economici care îşi desfăşoară activitatea în zona zero să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 de lei/lună şi de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.

"Modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici, prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător. Aceştia vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării", arată Primăria Constanța.

Din cele 6.900 de locuri de parcare din Mamaia, sunt contractate doar 100 cu abonament unic, iar circa 1.200 cu abonament suplimentar.

Primăria Mangalia a hotărât, pe 14 iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate, respectiv Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp până la sfârşitul sezonului estival. 

×
Subiecte în articol: parcare mamaia constanta