x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ploieștiul la un pas de intrarea în scenariul roșu

Ploieștiul la un pas de intrarea în scenariul roșu

20 Oct 2020   •   14:39
Ploieștiul la un pas de intrarea în scenariul roșu

Ploieștiul se pregătește de intrarea școlilor în scenariul roșu, după ce rata de infectare a ajuns la 2,49 cazuri la mia de locuitori. Prefectul cere școlilor să găsească soluțiile pentru trecerea în online, imediat ce se va impune.

 

Întrucât la nivelul municipiului Ploiești rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus, aferentă ultimelor 14 zile, a ajuns la 2,49 la mia de locuitori, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, cere localnicilor o mai mare atenție în privința respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, dar și autorităților locale și agenților economici o mai mare implicare pentru gestionarea și combaterea creșterii numărului de noi infectări.

Cristian Ionescu recomandă purtarea măștii de protecție, inclusiv în spațiile publice deschise, păstrarea distanței fizice, evitarea deplasărilor care nu reprezintă o urgență, dezinfectarea periodică a mâinilor și a spațiilor comune, precum și izolarea și anunțarea cadrelor medicale în cazul apariției simptomelor asociate SARS-CoV-2.

„De asemenea, pentru evitarea aglomerării transportului public de persoane, dar și pentru evitarea contactului cu potențiali factori de infectare, domnul prefect Cristian Ionescu le solicită operatorilor economici publici sau privați să analizeze și să recurgă, acolo unde există posibilitatea, la desfășurarea activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde acest lucru nu este aplicabil, să reorganizeze/decaleze programul de lucru al personalului”, transmite Prefectura Prahova.

Având în vedere că e probabil ca rata de infectare să depășească 3 la mia de locuitori, în Ploiești, prefectul cere consiliilor de administrație ale unităților de învățământ să se constituie în regim de urgență, să analizeze și să identifice toate soluțiile pentru spalicarea scenariului roșu, imediat ce acest lucru se va impune.

„Totodată, soluțiile identificate să fie comunicate de îndată atât Inspectoratului Județean Școlar Prahova, cât și părinților”, adaugă sursa citată.

În județul Prahova, rata de incidență a atins marți 1,79 la mia de locuitori.

 

×
Subiecte în articol: ploiesti rata infectare scenariu rosu