x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Poluare cu produse petrolier a râului Cibin din Sibiu

Poluare cu produse petrolier a râului Cibin din Sibiu

de Vali Deaconescu    |    26 Oct 2023   •   18:15
Poluare cu produse petrolier a râului Cibin din Sibiu

Apele Romane Olt - Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu au fost alertate marți după-amiază cu privire la o posibilă poluare a râului Cibin cu produse petroliere. Confirmarea sursei de poluare a avut loc în cursul dimineții de astăzi, după o nouă inspecție pe teren. Au fost efectuate numeroase controale în mai multe puncte, atât ieri, cât și azi, în efortul de a identifica sursa poluării.

Laboratorul de Calitate a Apei Sibiu, în colaborare cu echipa de inspectori, s-au deplasat în zonele afectate pentru a evalua situația. Specialiștii au prelevat probe de apă din trei locuri cheie: în amonte, în aval de locul poluării și direct de la sursa acesteia.

„Formația de intervenție de la Sibiu a izolat în acest moment unda de poluare prin montarea a două sisteme de absorbție a poluantului.

Din acest motiv, nu există riscul ca unda de poluare să ajungă în localitățile din aval de Sibiu. De altfel, în aval de Sibiu, pe râul Cibin, nu există nici o captare de apă în vederea potabilizării.

Până la această oră, nu s-a constatat mortalitate piscicolă.

‼️În funcție de rezultatele obținute la analizele de laborator, se va stabili sursa exactă, cantitatea de poluant, precum și sancțiunea contravențională aplicată poluatorului.

Conform Legii Apelor, cuantumul amenzii va fi calculat și ținând cont de faptul că poluatorul nu a anunțat poluarea și nici nu a luat măsuri imediate pentru a o stopa. De asemenea, i se va impune și decontarea costurilor generate de operațiunile de depoluare efectuate de către echipele noastre”, potrivit unui comunicat de presă emis de Apele Române.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto Apele Române

 

×
Subiecte în articol: raul cibin Cibin Sibiu poluare