x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Povestea unui român care a fost prins cu doi copii ascunși în genți

Povestea unui român care a fost prins cu doi copii ascunși în genți

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   12:15
Povestea unui român care a fost prins cu doi copii ascunși în genți

Un român a fost prins cu doi copii ascunși în genți, în timp ce încerca să treacă frontiera din Franța spre Marea Britanie.

Român prins cu doi copii ascunși în două genți, la frontiera dintre Franța şi UK | Povestea cutremurătoare a uneia dintre minori

În data de  26 ianuarie, acesta a încercat să se îmbarce pe un feribot dar a fost prins de autorități. Cei doi copii ascunși în genți sport erau vietnamezi. Bărbatul are 30 de ani și a fost arestat la Dieppe (Seine-Maritime) iar apoi a fost trimis direct la închisoare. El a ascuns gențile în portbagajul BMW-ului pe care îl conducea. 

Potrivit anchetatorilor, copiii ar fi călătorit de la Clichy, în regiunea pariziană, până la complexul rezidențial Ango, în acele genți.

Prima înfățișare în fața instanței a avut loc pe data de 29 ianuarie. Bărbatul s-a prezentat relaxat și și-a negat faptele. Ulterior, a cedat și a recunoscut faptul că făcea trafic de ființe umane, împreună cu un moldovean.

Românul era șofer de livrare de colete de la Amazon pentru care era plătit cu 450 de euro pe lună. În momentul în care a venit propunerea de la acel moldovean, românul nu a mai stat pe gânduri și a văzut acest lucru ca pe o modalitate de a face mai mulți bani.

Ce spune una dintre victime

Una dintre victimele ascunse în genți, o fetiță vietnameză, a povestit în fața anchetatorilor cum a ajuns la traficanții de ființe vii.

Ea a povestit că, în urmă cu 6 luni, s-a trezit singură, fără familie, cerșind pe stradă. O femeie din China i-a promis că va avea grijă de ea, dar în loc să-i ofere un cămin cald și iubire, ea a vrut să o prostitueze. 

Tânăra a refuzat, iar chinezoaica a închis-o. Din fericire, a reușit să scape și a căutat să fugă într-o altă țară. 

În cele din urmă, tânăra a ajuns în Franța, iar mai apoi avea să fie ținta traficanților de ființe vii.

Fata se află acum în grija ONM, organizația caritabilă a mamelor normande, notează Știri Diaspora. 

În ceea ce privește acuzatul, judecătorii au decis ca acesta să fie condamnat la 3 ani de închisoare și va avea interdicție permanentă de a intra în Franța după ce va fi eliberat. 

×