x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primaria Capitalei vrea aparatura pentru tomografia arborilor

Primaria Capitalei vrea aparatura pentru tomografia arborilor

29 Iun 2016   •   23:00
Primaria Capitalei vrea aparatura pentru tomografia arborilor
Sursa foto: FOTO: DIANA OROS

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat miercuri, după şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă convocat în urma ploilor abundente, că municipalitatea ar putea demara săptămâna viitoare procedura de achiziţie a unei aparaturi pentru tomografia arborilor.

"Se va declanşa în cel mai scurt timp o procedură de achiziţie a aparaturii pentru tomografia arborilor din parcuri, dar şi de la aliniamentele stradale, deoarece sunt multe situaţii de arbori care arată bine în exterior, dar sunt bolnavi, îmbătrâniţi şi pot fi afectaţi de vijelii", a precizat edilul, într-o conferinţă de presă.

Ea a menţionat că PMB, prin instituţiile din subordine, va începe un program amplu de înlocuire a arborilor îmbătrâniţi sau îmbolnăviţi de pe aliniamentele stradale, dar şi din parcuri, urmând să fie plantate "specii noi, adecvate condiţiilor meteo extreme".

Gabriela Firea a reiterat că se va consulta întotdeauna cu cetăţenii şi organizaţiile de mediu în privinţa deciziilor pe care le va lua, dar a subliniat că prioritară este siguranţa cetăţeanului. În acest context, ea a menţionat că arborii nu vor fi înlocuiţi "discreţionar", ci doar acolo unde trebuie luate măsuri urgente.

"Sunt convinsă că ONG-urile şi fundaţiile vor înţelege că nu putem risca, astfel încât aceşti arbori să cadă peste cetăţeni sau să producă anumite avarii. (...) Sunt un iubitor de natură şi sub nicio formă nu vor fi înlocuiţi arbori viabili, ci doar după ce specialiştii vor spune că aceştia pot fi un pericol public", a precizat ea.

Anunţul a fost făcut în contextul în care, miercuri, în timpul precipitaţiilor abundente din Bucureşti, s-au prăbuşit doi arbori - unul pe str. Roma, care a căzut peste două autoturisme, iar unul pe str. Emil Pangrati, într-o curte individuală, unde a fost afectat de asemenea un autoturism.

Sursa: AGERPRES

×