x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cu proiectilul în curte

Cu proiectilul în curte

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2024   •   17:00
Cu proiectilul în curte

Un bărbat din Vedea, județul Giurgiu, a găsit, sâmbătă, un proiectil exploziv, de calibru 75 mm, în timp ce săpa la fundația unei case. El a alertat autoritățile la 112. Proiectilul a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus.

„În timp ce săpa la fundația unei case, un giurgiuvean a observat un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta a oprit lucrările și a cerut ajutor, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112. S-a întâmplat, în această după-amiază, în localitatea Vedea. La fața locului, pirotehnicienii au constatat faptul că era vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 75 mm. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus. La caz a fost prezent și un echipaj de Poliție”, transmite ISU Giurgiu.

Potrivit sursei citate, de la început anului au mai fost găsite două proiectile explozive, de calibrul 75 și 100 mm și un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 mm, în localitățile Mihăilești, Băneasa și Vlad Țepeș.

În 29023, pe raza județului Giurgiu au fost ridicate 37 de muniții și elemente de muniție, fiind vorba despre proiectile explozive, perforante, bombe de aruncător, grenade defensive, cartușe de infanterie etc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proiectil giurgiu