x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protest spontan la Termocentrala Rovinari

Protest spontan la Termocentrala Rovinari

12 Noi 2018   •   13:26
Protest spontan la Termocentrala Rovinari

Peste 10 angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) protestează, luni, la Poarta 1 de la Termocentrala Rovinari, aceştia având patru revendicări, potrivit liderului Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu. 

Conform acestuia, şi angajaţii de la Sindicatul Liber EMC Roşia s-au alăturat protestului spontan. 

"În această dimineaţă, eu, împreună cu câţiva camarazi, lideri din Sindicatul Energia Rovinari, am început un protest spontan la Poarta 1 de la Termocentrala Rovinari şi avem 4 revendicări, cerinţe ale membrilor noştri de sindicat, cu siguranţă fiind şi ale majorităţii salariaţilor din C.E.Oltenia: majorarea salariilor de la 1 ianuarie 2019; vouchere de vacanţă pentru salariaţii companiei; reevaluarea corectă a locurilor de muncă şi încadrarea corespunzătoare în grupele de muncă pentru condiţii speciale sau deosebite, cu specificarea clară şi nominală a acestora, în noua Lege a Pensiilor şi CE Oltenia să fie integrată într-un mix energetic naţional, promisiune făcută în campania electorală de parlamentarii locali ai partidelor care susţin şi formează actualul guvern", a scris Manu Tomescu pe Facebook. 

El a mai menţionat că protestul este unul paşnic, în afara programului de lucru şi fără intenţia de a bloca sau împiedica în vreun fel activitatea, funcţionarea şi producţia Termocentralei Rovinari sau a altor subunităţi din CEO. 

Totodată, Manu Tomescu a precizat că revendicările au fost transmise reprezentanţilor conducerii CEO. 

"Acest protest este apolitic şi nu este împotriva cuiva sau pentru a da jos pe cineva din conducerea CEO, Ministerului Energiei sau a Guvernului României. Protestul nostru este doar pentru aceste patru revendicări şi suntem hotărâţi să nu-l încetăm până la îndeplinirea şi rezolvarea lor", a mai spus sindicalistul. AGERPRES

×