x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Măsuri de caniculă. Puncte de prim ajutor în vămile Nădlac II, Borș, Giurgiu și Vama Veche

Măsuri de caniculă. Puncte de prim ajutor în vămile Nădlac II, Borș, Giurgiu și Vama Veche

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2024   •   13:40
Măsuri de caniculă. Puncte de prim ajutor în vămile Nădlac II, Borș, Giurgiu și Vama Veche

Având în vedere temperaturile ridicate din aceste zile și faptul că se preconizează că traficul la graniță va fi intens, în principalele puncte de frontieră - Nădlac II, Borș, Giurgiu și Vama Veche au fost amplasate puncte de prim ajutor, anunță Poliția de frontieră.

În această perioadă au fost adaptate misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, iar aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşură zilnic activităţi de supraveghere şi control pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

În prezent, formalităţile de frontieră se desfaşoară cu operativitate, fără a se înregistra timpi mari de așteptare.

Polițiștii arată că fiecare persoană este procesată în aproximativ 1-2 minute, supraaglomerarea fiind cauzată de depăşirea capacităţii infrastructurii punctelor de frontieră de către numărul mare de autovehicule.

Întrucât în acest weekend se anunță temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul la graniță se preconizează a fi intens, în principalele puncte de frontieră - Nădlac II, Borș, Giurgiu și Vama Veche, sunt amplasate, cu sprijinul IGSU, puncte de prim ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate, în caz de nevoie.

Poliția de frontieră reamintește că autoritatile bulgare au demarat lucrările de reparații pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore.

Pe perioada reparațiilor, circulația se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Polițiștii recomandă utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la granița cu Republica Bulgaria, după cum urmează:
-pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
-pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
-pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);
-pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

×