x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Referendum la Pungesti pentru demiterea primarului

Referendum la Pungesti pentru demiterea primarului

17 Dec 2015   •   14:58
Referendum la Pungesti pentru demiterea primarului

O decize a Curtii de Apel Brasov va intra in istorie. Instanta va obliga pe actualul prefect al judetului Vaslui sa organizeze referendum pentru demiterea primarului comunei vasluiene Pungesti, acuzat de săteni de ignoranta fata de localitatea, scrie bzv.ro.

Decizia este definitiva, iar acest lucru il obliga pe Andrei Puica, actual prefect de Vaslui, sa organizeze un referendum pentru demiterea lui MIRCEA VLASA-primarul comunei PUNGESTI.

Conform Legii administratiei publice, 25% dintre cetatenii cu drept de vot pot cere Prefectului organizarea unui referendum pentru demiterea primarului, atunci cand acesta incalca interesele comunitatii sau nu isi exercita corespunzator indatoririle care ii revin. 37% dintre cetatenii comunei Pungesti au solicitat Prefectului Judetului Vaslui organizarea unui referendum pentru demiterea primarului comunei, intrucat acesta a incalcat legea si hotararile judecatoresti, nu a depus declaratia de interese, nu a organizat audiente si intalniri cu cetatenii, nu si-a respectat promisiunile din campania electorala si are o conduita nedemna fata de comunitate.

Radu Renga, fostul prefect de Vaslui a refuzat sa demareze procedura de referendum. In consecinta, asociatiile Salvati Bucurestiul, Neuer Weg, Romania Fara Ei, Eco Civica si cativa cetateni din comuna au solicitat instantei obligarea Prefectului la organizarea referendumului.


×
Subiecte în articol: pungesti