x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rețea de trafic de migranți, destructurată. Încasa între 3.000 și 5.000 de euro de persoană

Rețea de trafic de migranți, destructurată. Încasa între 3.000 și 5.000 de euro de persoană

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   13:45
Rețea de trafic de migranți, destructurată. Încasa între 3.000 și 5.000 de euro de persoană

O rețea de trafic de migranți formată din cetățeni români și moldoveni a fost desctructurată de polițiști și procurori. Membrii rețelei ar fi încasat între 3.000 și 5.000 de euro de la fiecare migrant.

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Galați au făcut 11 percheziții în județele Ilfov și Dâmbovița, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2022 – 2023, 11 persoane cercetate, cetățeni români, moldoveni și cu dublă cetățenie (română și moldovenească), organizați într-o structură infracțională pe niveluri ierarhice, ar fi acționat pe teritoriile României și Republicii Moldova, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Membrii grupului ar fi achiziționat autovehicule de capacitate mare pentru a transporta persoane provenite din țări afro-asiatice peste frontierele de stat, către țări din vestul Europei.

Aceștia ar fi pretins și primit pentru fiecare migrant sume între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de posibilitățile financiare ale persoanei transportate și de țara în care aceasta intenționa să ajungă.

Traseele urmate de membrii grupului de criminalitate organizată pentru a ajunge cu migranții în țări din Vestul Europei au fost Grecia – Bulgaria – România – Ungaria - Austria, Grecia – Bulgaria – Serbia sau Croația – Ungaria – Austria.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mijloace de comunicații, înscrisuri, precum și alte probe.

În luna aprilie 2024, sub egida EUROJUST, a fost încheiat acordul de constituire a unei echipe comune de anchetă între autoritățile judiciare din România și autoritățile judiciare din Republica Moldova, în vederea documentării activității infracționale în care sunt implicați și cetățeni moldoveni.

Astfel, în 16 mai 2024, polițiștii Direcției Combaterea Criminalității Organizate și Direcției urmărire penală din cadrul INI al IGP Moldova au făcut 7 percheziții domiciliare, acțiune la care au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic migranti persoană