x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Se deschid pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul

Se deschid pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   20:00
Se deschid pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul

Primăria Braşov a anunţat că, de sâmbătă, se va putea schia şi în partea inferioară a masivului Postăvarul, datorită temperaturilor coborâte din această săptămână fiind posibilă producerea zăpezii artificiale necesară pentru a amenaja şi pârtiile Drumul Roşu şi Sulinar.

Astfel, se va putea schia pe Drumul Roşu, cu ieşire pe Subteleferic sau pe pârtia 3D şi apoi pe Drumul Albastru. Schiorii experimentaţi vor putea coborî pe pârtia Sulinar, atât Zidul mare, cât şi varianta fiind amenajate, ieşirea urmând să se facă spre cabina Capra Neagră, pe varianta spre pârtia Bradul.

"A fost un efort fantastic să amenajăm şi să întreţinem pârtiile în această perioadă, mai ales că zăpada este artificială în cea mai mare parte. Deschiderea celor două pârtii este o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Vorbim de o pârtie uşoară şi una dificilă, astfel că, indiferent de nivelul de pregătire, se va putea coborî până în Poiană pe schiuri sau placă. În acelaşi timp, va scădea şi presiunea de la scaunul Ruia, deoarece au la dispoziţie mai multe pârtii", a precizat, vineri, primarul Allen Coliban.

În Poiana Braşov, din acest weekend se va schia pe pârtiile Drumul Roşu (integral), Sulinar (integral), Lupului (partea superioară), Kanzel şi Doamnei. Vor fi deschise şi pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion.

Starea pârtiilor este bună, mai ales că în ultimele două zile s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcţionarea non-stop a instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Braşov.

×
Subiecte în articol: schi partii postavarul