x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pană totală de curent în stațiunea Sinaia. Primar: „Acest lucru se întâmplă din cauza celor de la Electrica”

Pană totală de curent în stațiunea Sinaia. Primar: „Acest lucru se întâmplă din cauza celor de la Electrica”

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   17:56
Pană totală de curent în stațiunea Sinaia. Primar: „Acest lucru se întâmplă din cauza celor de la Electrica”

Toată stațiunea Sinaia a rămas fără curent vineri, din cauza unui copac care a căzut pe o linie de înaltă tensiune. Spitalul din Sinaia a intrat pe generatoare. Județul Prahova este sub cod porocaliu de ninsoare.

Primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că tot orașul, inclusiv Spitalul, a rămas fără curent electric.

„Absolut tot orașul a rămas fără curent. Acest lucru se întâmplă din cauza celor de la Electrica, care nu înțeleg să introducă în subteran cablurile, mai ales de alimentare, astea mari. Primăria, din buget propriu, a introdus în subteran cablurile în zona centrală, la fel avem tot cartierul Furnica, cel mai vechi din oraș, 54 de străzi, introducem în subteran și ei nu vor să ia în primire lucrarea. Pur și simplu nu vor. Uite ce se întâmplă, că asta s-a întâmplat: a căzut un copac pe o linie de înaltă tensiune. (...) Cablurile trebuie să fie în subteran mai ales într-un oraș de munte ca Sinaia. Asta se întâmplă: se pune chiciură pe cabluri, se rup, cad copaci”, a spus primarul.

Vlad Oprea a spus că nu au fost probleme în privința nealimentării spitalului cu energie electrică, deoarece au intrat în funcțiune imediat generatoarele.

Când Sinaia a rămas fără curent, în spitalul orășenesc erau internați 38 de pacienți.

La ora transmiterii știrii, s-a reluat alimentarea cu energie electrică în Sinaia în proporție de 80 la sută.

Județul Prahova este sub atenționare cod portocaliu de ninsori abundente.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vlad oprea pana curent sinaia