x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O nouă stațiune balneară în România atrage atenția turiștilor. „Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase”

O nouă stațiune balneară în România atrage atenția turiștilor. „Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase”

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2024   •   17:45
O nouă stațiune balneară în România atrage atenția turiștilor. „Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase”
Sursa foto: Facebook | Băile Sărate Ocna Mureș

O nouă stațiune balneară în România atrage atenția turiștilor și aduce încasări semnificative în primul an de funcționare. Investiția de opt milioane de euro în Băile Sărate din Ocna Mureș, județul Alba, a generat deja venituri de două milioane de euro, potrivit autorităților locale.

Cu o istorie în turismul balnear de peste un secol, Ocna Mureș a fost revitalizată prin inaugurarea acestei noi stațiuni, oferind tratamente pentru diverse afecțiuni, de la cele reumatice și locomotorii până la cele neuropsihice și ginecologice.

Inițiativa de amploare a fost posibilă printr-un parteneriat între Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Alba Iulia, iar serviciile balneare au devenit disponibile din luna mai 2023.

Primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a declarat că „afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor”.

Planurile viitoare includ extinderea vestiarelor, instalarea panourilor solare pentru încălzirea apei în bazine și construirea unui Aqua Parc, finanțat 50% din fonduri europene și 50% din fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș. Totodată, se intenționează construirea unui hotel pentru a satisface cererea tot mai mare din industria turismului.

Cu aproximativ 70 de angajați, societatea care gestionează Băile Sărate Ocna Mureș oferă o varietate de tarife, cu cel mai scump bilet la 70 de lei pentru o zi întreagă în weekend și 60 de lei în timpul săptămânii pentru un adult, conform ocnamuresonline.ro.

×
Subiecte în articol: Staţiunea Băile Sărate ocna mureş