x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suspecții crimei din Sibiu. Doi atacatori au fost arestați în Marea Britanie. Unde se află liderul grupului

Suspecții crimei din Sibiu. Doi atacatori au fost arestați în Marea Britanie. Unde se află liderul grupului

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2023   •   12:30
Suspecții crimei din Sibiu. Doi atacatori au fost arestați în Marea Britanie. Unde se află liderul grupului
Sursa foto: antena3CNN

Au apărut noi imagini cu cei trei suspecți ai crimei din Sibiu. Doi dintre aceștia au fost deja prinși în Marea Britanie.

Însă șeful asasinilor omului  de afaceri Adrian Kreiner nu a fost găsit, deocamdată. 

În videoclipul prezentat de  antena3CNN apar cei trei bărbați care se grăbesc să se îndepărteze de vila victimei, după ce au torturat-o și ucis-o. Potrivit procurorilor, Adrian Kreiner a fost legat și obligat să spună unde deține bani și obiecte valoroase. 

Doi dintre suspecți au reușit să ajungă în Regatul Unit dar a fost prins, după ce pe numele lor au fost emise mandate internaționale de arestare. Cristian Minae a fost descoperit în Irlanda iar Laurențiu Ghiță a fost prins în Scoția.  

Laurențiu Ghiță ar fi fost cel care a amenințat-o pe fiica milionarului cu pistolul. Tânăra a declarat că, în momentul în care a fost amenințată cu pistolul la cap, a auzit când criminalul ar fi încărcat glonțul în pistol.  

Analiza modului de operare,surprins pe camerele de supraveghere, arată însă niciunul dintre cei doi nu ar fi liderul grupării, ci al treilea, care încă nu a fost prins. Acesta ar fi, chiar persoana surprinsă pe camerele de supraveghere cu o zi înainte de atac . Și acesta a plecat din țară, alături de concubina lui, ajutat de Ilie Sitariu.  

Există suspiciunea că ceilalți doi suspecți ar fi plecat din țară prin Serbia, cu mașina cu care au venit până la Deva, și care aparține unuia dintre aceștia. 

Cine sunt suspecții de crimă

Toți cei trei suspecți în cazul crimei de la Sibiu se cunosc din copilărie. Doi dintre ei au crescut împreună, pe aceeași uliță. Rudele și vecinii spun ca nu înțeleg cum de au ajuns in povestea de la Sibiu, întrucât știau la muncă, în străinătate. 

Cristian Marian Minae și Laurențiu Ghiță, prinși în Marea Britanie, au crescut împreună. Amândoi sunt din localitatea doljeană Gighera, satul Zăval și au locuit la câteva case distanță.  Însă amândoi au făcut pușcărie. Minae a jefuit bătrâni, iar Ghiță a spart un bar dintr-o localitate învecinată. 

Mama lui Minae nu vrea să vorbească despre fiul ei. Sora lui Laurențiu Ghiță susține că habar nu are pe unde umblă și ce face fratele său. Vecinii sunt și ei reticenți. Unii recunosc că nu vor să se bage, alții au cuvinte de laudă.

Cel de-al treilea suspect este din localitatea Valea Stanciului, situată la 15 km de comuna natală a prietenilor săi. Acesta a făcut infracțiuni în străinătate. În anul 2020 a spart un magazin de telefoane dintr-un mall din Slovenia iar valoarea pagubelor s-a ridicat la 155.000 de eur și a executat 17 luni de închisoare. Pe acasă trecea foarte rar. 

Pe numele celor trei suspecți s-au emis mandate internaționale de arestare în lipsă.

Crima din Sibiu

 

×