x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Tasarea terenului a stagnat la Slănic Prahova. Drone ale Institutului de Fizică a Pământului monitorizează zona

UPDATE Tasarea terenului a stagnat la Slănic Prahova. Drone ale Institutului de Fizică a Pământului monitorizează zona

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2024   •   14:51
UPDATE Tasarea terenului a stagnat la Slănic Prahova. Drone ale Institutului de Fizică a Pământului monitorizează zona
Sursa foto: observatornews.ro

Tasarea terenului din Slănic Prahova a stagnat, au anunțat sâmbătă autoritățile, după ce vineri aceasta s-a accentutat cu 20 de centimetri.

UPDATE O echipă de cercetători de la Institutul de Fizică a Pământului monitorizează, sâmbătă, zona surpării din Slănic, județul Prahova. În zonă au fost duse și dronele institutului, dar și trei stații seismice.

Echipa de cercetători intervine la Slănic la solicitarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), au precizat reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

„Aceștia vor realiza zboruri cu dronele institutului (DJI M300 și M3E) dotate cu senzori Lidar și optici, pentru a obține un model detaliat al suprafeței și terenului. Modelul va fi utilizat pentru documentarea și monitorizarea prin comparație a surpării de teren din zonă”, mai spus reprezentanții institutului.

De asemenea, au fost instalate în zonă și trei stații seismice, care vor fi utile pentru caracterizarea condițiilor locale de sol.

O analiză detaliată și concluziile finale vor fi formulate în colaborare cu celelalte instituții implicate.

Surparea terenului în localitatea Slănic a dus la formarea unui crater pe o suprafață de peste 60 de metri pătrați. O stradă a fost închisă circulației rutiere.

ȘTIRE INIȚIALĂ „În urma măsurătorilor efectuate de către operatorul atestat, s-a constatat că nu există diferențe în ceea ce privește tasarea terenului față de măsurătorile precedente. Monitorizarea și măsurătorile vor continua”, anunță Prefectura Prahova.

Instituția a anunțat că evenimentul este monitorizat la nivel central, iar echipe operative ale IGSU, Poliției Române și Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru gestionarea optimă a situației.

Vineri, autoritățile au anunțat că tasarea terenului din Slănic s-a accentuat cu 20 de centimetri.

Tasarea terenului în localitatea Slănic a dus la formarea unui crater pe o suprafață de peste 60 de metri pătrați. O stradă a fost închisă circulației rutiere.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tasare slanic