x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE: Traficul la granița cu Ungaria a fost reluat

UPDATE: Traficul la granița cu Ungaria a fost reluat

15 Dec 2020   •   14:47
UPDATE: Traficul la granița cu Ungaria a fost reluat

Traficul, oprit marți la granița cu Ungaria deoarece sistemul informatic al autorităților maghiare nu a funcționat, a fost reluat.

Începând cu ora 13.25, autoritățile de frontieră din Ungaria au anunțat că sistemul informatic funcționează.

Traficul prin punctele de frontieră de la granița comună a fost reluat.

Anterior, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că marți, începând cu ora 9.00 (ora României), sistemul informatic al autorităților ungare nu funcționează, astfel că nu s-au putut face formalitățile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria.

În unele puncte de frontieră de la graniţa comună au crescut mult timpii de aşteptare.

stire inițială

Traficul rutier la granița cu Ungaria este întrerupt temporar,  din cauza sistemului informatic al autorităților maghiare care nu funcționează, astfel încât nu pot fi efectuate formalitățile de frontieră.

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că marți, începând cu ora 9.00 (ora României), sistemul informatic al autorităților ungare nu funcționează, astfel că nu pot fi făcute formalitățile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria.

Astfel, în unele puncte de frontieră de la graniţa comună se înregistrează valori ridicate ale timpului de aşteptare.

Până la remedierea situaţiei, traficul este întrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloace de transport.

„Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfășoare operativ. Menţionăm că, la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state, în conformitate cu legislaţia europeană în vigoare”, transmite Poliția de Frontieră.

 

×
Subiecte în articol: trafic granita Ungaria