x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tragedie în Mureș. Primarul din Sărățeni și fiica sa au murit într-o fosă septică. Tănăra a încercat să-și salveze tatăl

Tragedie în Mureș. Primarul din Sărățeni și fiica sa au murit într-o fosă septică. Tănăra a încercat să-și salveze tatăl

21 Iul 2022   •   12:37
Tragedie în Mureș. Primarul din Sărățeni și fiica sa au murit într-o fosă septică. Tănăra a încercat să-și salveze tatăl

Trei persoane au murit într-o fosă septică din localitatea Sărățeni. Este vorba despre primarul comunei, fiica sa și un vecin al acestora. O altă persoană a fost transportată cu elicopterul la spital în Târgu Mureș.

Proprietarul fosei septice a chemat un vecin să-l ajute să desfunde canalizarea. Persoana care realiza lucrarea a leșinat din cauza vaporilor toxici, motiv pentru care proprietarul s-a speriat și a sunat la numărul de urgență 112. Până să ajungă echipajul de salvare, acesta a cerut ajutorul primarului localității, care locuia în apropiere. Edilul a sosit imediat, împreună cu fiica sa. Amândoi au intrat în fosă încercând să-l ajute pe instalator, dar nu au mai reușit să iasă. Astfel că a intrat și proprietarul pentru a o ajuta pe față însă și el și-a pierdut cunoștința, scrie observatornews.ro. 

Singura persoană care a supraviețuit incidentului este a fost bărbatul pe proprietatea căruia se află fosa septică. Acesta a fost transportat în stare critică la spital, cu elicopterul. 

"Patru victime, găsite într-o fosă septică, toate patru în stop cardio respirator. Am început resuscitarea, prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute au fost declarate decedate", a declarat Posteucă Bogdan, reprezentant UPU SMURD Târgu Mureș.

"Intervenţia a fost îngreunată de spaţiul foarte îngust de intrare în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp", a explicat Valeria Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș.

Biro Csaba era primar al localității Sărățeni din 2016 și avea două fiice, de 14 și 32 de ani. Fiica cea mare a edilului, Monika, se căsătorise anul trecut și și-a botezat recent copilul. 

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere di culpă și vătămare corporală din culpă.

×
Subiecte în articol: mureş fosa septica accident