x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Transportul public este gratuit vineri în Cluj-Napoca

Transportul public este gratuit vineri în Cluj-Napoca

18 Iun 2021   •   10:40
Transportul public este gratuit vineri în Cluj-Napoca

Transportul public este gratuit, începând de astăzi, în fiecare vineri, în municipiul Cluj-Napoca. Programul „Vinerea Verde - Stop! Azi mașina stă pe loc!” este derulat de Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public (CTP) din oraș.

„Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca implementează programul , în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. În acest sens, în fiecare zi de vineri, clujenii și nu numai pot călători gratuit cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele pe orice linie urbană”, a anunțat vineri dimineața Primăria Cluj-Napoca.

CTP a transmis că toate costurile vor fi suportate de primărie.

„Pentru ca acest program să aibă un impact real asupra cetățenilor estimăm că acțiunile de procurare și validare a oricăror tipuri de titluri de călătorie gratuite în zilele de vineri ar putea îndepărta o parte din publicul țintă. Accesul la transportul gratuit de vineri va fi direct, simplu și atractiv. Costurile generate de acest program vor fi suportate de către catre Primăria Municipiului Cluj-Napoca prin metoda compensației, conform Hotararii Consiliului Local Cluj-Napoca nr. 165 din 21.04.2021”, potrivit companiei.

Conform acesteia, proiectul vizează promovarea utilizării transportului public ecologic, ca măsura de îmbunătățire a calitătii aerului, dar și de diminuare a nivelului de zgomot.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: transport public