x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei licee din Satu Mare, promovabilitate zero la BAC. Ce măsuri a luat Inspectoratul Şcolar Judeţean

Trei licee din Satu Mare, promovabilitate zero la BAC. Ce măsuri a luat Inspectoratul Şcolar Judeţean

16 Iul 2014   •   10:44
Trei licee din Satu Mare, promovabilitate zero la BAC. Ce măsuri a luat Inspectoratul Şcolar Judeţean
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a luat o serie de măsuri la cele trei licee cu promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat, pentru remedierea acestei situaţii.

Inspectorul şcolar general, Mariana Roman, a afirmat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că s-au luat primele măsuri după analizarea rezultatelor de la bacalaureat. Astfel, Colegiul Tehnic Traian Vuia va fi comasat cu Grupul Şcolar Unio, Colegiul Tehnic Ardud nu va mai avea clase de liceu în noul an şcolar ci doar de învăţământ profesional, iar numărul claselor de liceu de la Liceul Tehnic Simion Bărnuţiu din Carei va fi redus de la patru la două.

'Vrem să ducem aceste licee spre învăţământul profesional de trei ani care am văzut că a prins bine la elevii din Satu Mare', a precizat Mariana Roman, conform Agerpres.

De asemenea, aceasta a anunţat că şcolile vor organiza ore de pregătire suplimentară pentru cei care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Procentul de promovabilitate la Bacalaureat a fost, în judeţul Satu Mare, în acest an, de 63,95%, faţă de 58,36% în 2013 şi 40,79% în 2012.

×