x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE A șasea zi a incendiului DEVASTATOR de la Oituz. Au ars 36 de hectare de pădure

UPDATE A șasea zi a incendiului DEVASTATOR de la Oituz. Au ars 36 de hectare de pădure

05 Noi 2021   •   11:44
UPDATE A șasea zi a incendiului DEVASTATOR de la Oituz. Au ars 36 de hectare de pădure
Sursa foto: ISU Bacău

Incendiul de pădure de la Oituz continuă de șase zile. Au ars 36 de hectare pe raza Ocolului Silvic. Au fost efectuate măsurători cu ajutorul unei drone și a hărților. 

Astăzi acționează pentru stingerea flăcărilor 39 de pompieri militari de la ISU Bacău şi ISU Covasna, 15 angajaţi ai ocolului silvic şi 4 voluntari de la SVSU Oituz.

Zilele trecute au intervenit și două aeronoave C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor.

UPDATE2 După cinci zile, incendiul de pădure de la Ocolului Silvic Privat Oituz s-a extins pe 28 de hectare. Pompierii acționează continuu pentru stingerea flăcărilor.

"Începând cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 41 pompieri cu 10 mijloace de la ISU Bacău, 17 pompieri cu 5 mijloace de la ISU Covasna, 18 lucrători şi 5 auto de la Ocolul Silvic Oituz şi 4 voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz. În total sunt 58 pompieri, 10 lucrători ai Ocolului Silvic şi 4 voluntari SVSU", spune Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Incendiul a izbucnit duminică, în jurul orei 15,00.

UPDATE1 Incendiul de pădure de la Oituz continuă în a treia zi iar 40 de pompieri din Bacău şi Covasna se luptă cu flăcările. Acesta a izbucnit duminică, în jurul orei 15.00, și a mistuit circa 12 hectare. 

Pădurea se află în administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz. Este alcătuită 80% pin, 15% gorun şi 5% fag.

"Intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale", purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

La fața locului se află și o echipă pirotehnică a ISU Bacău. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Forțele Aeriene Române intervin în județul Bacău pentru a-i sprijini pe pompierii care încearcă să stingă incendiul de pădure din zona Oituz. Misiunea se execută la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit MApN, o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, a decolat luni, în jurul orei 15.30, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a acționa în sprijinul pompierilor de la ISU Bacău, care încearcă să stingă incendiul de pădure din zona comunei Oituz.

Aeronava este configurată pentru stingerea incendiilor și poate transporta 6.000 de litri de apă.

Incendiul a izbunit în după amiaza zilei de duminică și a ars peste 12 hectare de pădure de pin. 58 de pompieri intervin de ieri, de la ora 18.00, dar este dificilă din cauza terenului accidentat dar și a muniției neexplodate din Primul Război Mondial. Acestora li s-au alăturat voluntari și echipe de la ocolul silvic Oituz. 

Pompierii băcăuani intervin de peste 14 ore pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe fondul forestier al comunei Oituz, a declarat, luni, la Digi24 purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Din anul 2017 și până în prezent, aeronave ale Forțelor Aeriene Române au mai acționat pentru stingerea a două incendii de pădure din România, unul în zona localității Șvinița, din județul Mehedinți, și cel de-al doilea în zona Buceș, munții Vulcan, la limita dintre județele Alba și Hunedoara.

De asemenea, aeronavele Forțelor Aeriene Române au efectuat două misiuni internaționale. Prima a avut loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, iar cea de-a doua s-a desfășurat anul acesta, în luna august, în Macedonia de Nord.

Mediafax

×
Subiecte în articol: incendiu pădure spartan oituz