x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Incendiu de proporții în Delta Văcărești. Flăcările s-au extins pe circa 15.000 de metri pătrați

UPDATE Incendiu de proporții în Delta Văcărești. Flăcările s-au extins pe circa 15.000 de metri pătrați

05 Apr 2022   •   16:01
UPDATE Incendiu de proporții în Delta Văcărești. Flăcările s-au extins pe circa 15.000 de metri pătrați

Un incendiu de vegetație a izbucnit astăzi în Delta Văcărești, a anunțat ISU București-Ilfov.

Incendiul izbucnit în Delta Văcărești a fost stins după mai bine de două ore, iar suprafața afectată este de circa 15.000 de metri pătrați.

Potrivit ISU București - Ilfov, incendiul izbucnit în Delta Văcărești a fost stins, marți, la mai bine de două ore de la momentul în care a fost sesizat.

Suprafața afectată este de circa 15.000 de metri pătrați.

Cel puțin 11 echipaje de pompieri au lucrat pentru lichidarea incendiului.

Pompierii lucrează acum pentru a depista cauza izbucnirii acestui incendiu.

UPDATE1 ANPV va face demersuri pentru suplimentarea pazei după incendiul de vegetație de astăzi. Flăcările s-au întins pe circa 10.000 de metri pătrați. 

„A fost un incendiu de vegetație în Parcul Natural Văcărești. E afectată o porțiune de cca. 1 hectar, din suprafața de peste 180 de hectare a parcului. Reacția pompierilor a fost promptă și le mulțumim pentru rapiditate în stingerea incendiului. Vom cerceta cauzele și vom face demersuri pentru suplimentarea pazei. ANPV e o structură recent înființată; suntem în procedură de angajări, inclusiv angajări de rangeri pentru parc”, spune directorul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), Ştefania Simion.

Delta Văcărești are o suprafaţă de peste 180 de hectare şi a fost declarată oficial, prin hotărâre de Guvern, parc natural, fiind instituit în această zonă regimul de arie naturală protejată.

Un incendiu de vegetație a izbucnit marți în Delta Văcărești, a anunțat ISU București-Ilfov.

„Intervenim cu 11 autospeciale pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din Delta Văcărești, pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp. Vântul influențează atât modul de propagare a incendiului, cât și coloana intensă de fum rezultată în urma procesului de ardere. Pentru avertizarea locuitorilor și participanților la trafic din sectorul 4 am remis un mesaj prin sistemul Ro-Alert”, potrivi ISU București-Ilfov.

ȘTIRE INIȚIALĂ Este afectată o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați. Autoritățile au emis un mesaj RoAlert prin care populația este sfătuită să ocolească zona pentru a ușura accesul forțelor de intervenție. 

„Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în mesaj.

La fața locului au fost trimise patru autospeciale de stingere.

Pompierii susțin că sunt degajari mari de fum iar vântul influențează modul de manifestare a incendiului.

Meteorologii anunță că în București cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, cu viteze la rafală de 35-45 km/h din direcție predominant vest-sud-vestică. „Evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare spre est-nord-est”, arată ANM.

Delta Văcărești se află în Sectorul 4 al Capitalei și se întinde pe o suprafață de circa 189 de hectare. 

 

×
Subiecte în articol: delta vacaresti incendiu