x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Incendiul de la Afumați a fost stins. Au intervenit 25 de autospeciale şi peste 100 de pompieri

UPDATE Incendiul de la Afumați a fost stins. Au intervenit 25 de autospeciale şi peste 100 de pompieri

27 Dec 2019   •   10:15
UPDATE Incendiul de la Afumați a fost stins. Au intervenit 25 de autospeciale şi peste 100 de pompieri
Sursa foto: Captura Antena 3

Incendiul de la depozitul cu materiale plastice din Afumaţi a fost stins după mai bine de 3 ore de la anunţarea acestuia, focul mistuind aproape întreaga suprafaţă a clădirii.

"E vorba de o platformă cu trei depozite, un depozit de 4.000 mp şi două depozite de circa 800-1.000 mp, în vecinătăţi mai avem o vilă P+1 şi alte locuinţe particulare. Flăcările erau foarte puternice, la 10-15 metri înălţime, temperatura de 800-1.000 grade, incendiul este localizat, flacăra este aproape lichidată, mai sunt focare la care intervenim punctual. Având în vedere degajările de fum, echipajul nostru a efectuat o serie de măsurători şi valorile au fost depăşite în momentul iniţial al arderii. În momentul de faţă, nu mai sunt probleme privind valorile din atmosferă", a declarat, la Digi24, inspectorul şef ISU Bucureşti-Ilfov, colonel Orlando Şchiopu.

 

STIREA INIȚIALĂ Un incendiu a cuprins, vineri dimineaţa, un depozit din localitatea Afumaţi, flăcările cuprinzând peste 80% dintr-o suprafaţă totală de 4000 de metri pătraţi, a informat ISU Bucureşti-Ilfov.

La faţa locului au intervenit, după ora 5,30, a anunţării incendiului, 25 de autospeciale de stingere şi peste 100 de pompieri.

Din primele informaţii, nu există victime.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Bogdan Toma, a declarat la Digi24 că la locul incendiului a fost trimis şi echipajul CFRN pentru a se verifica substanţele toxice din zona incendiată.

Potrivit sursei citate, unul dintre pereţi s-a dărâmat în interior, existând riscul prăbuşirii întregului imobil şi, de asemenea, ca focul să se extindă.

Numărul mijloacelor de intervenţie a fost suplimentat cu 4 autoscări şi două autospeciale pentru descarcerare plus un echipaj SMURD.

Potrivit ISU B-IF, în interiorul depozitului se aflau materiale de tip PET.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu