x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Timiş: Incendiul de la fosta fabrică de ţigări a fost localizat, dar continuă degajările de fum

UPDATE Timiş: Incendiul de la fosta fabrică de ţigări a fost localizat, dar continuă degajările de fum

14 Apr 2022   •   20:54
UPDATE Timiş: Incendiul de la fosta fabrică de ţigări a fost localizat, dar continuă degajările de fum
Sursa foto: Foto: ISU Timis

Incendiul care a izbucnit joi seara, în halele fostei fabrici de ţigări din Timişoara, a fost localizat şi nu mai există pericolul extinderii flăcărilor, dar degajările de fum continuă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Zoriţa Mircov, a declarat că incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 1.600 mp, cu flacără deschisă şi posibilităţi de propagare.

Stire initiala: Un incendiu a izbucnit joi seară la o hală industrială a fostei fabrici de tutun, de la ieşirea din municipiul Timişoara spre localitatea Săcălaz, existând mari degajări de fum.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.600 mp, cu flacără deschisă și posibilități de propagare. La fața locului, pompierii timișeni intervin cu 12 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 echipaj CBRN și 1 ambulanță SMURD. 

Foto: ISU Timis

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijin au fost alocate alte 3 autospeciale de stingere de la ISU Arad. De asemenea, în sprijin acționează și 3 servicii voluntare pentru situații de urgență.

Foto: ISU Timis

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Autoritățile anunță că, până în prezent, stațiile de monitorizare a aerului nu au indicat nicio depășire a parametrilor.

Se pare că în apropierea halei care arde este un depozit cu îngrășăminte și pesiticide.

Peste 50 de pompieri salvatori intervin la fața locului. Joi seara, incendiul este localizat, fiind astfel eliminat pericolul extinderii flăcărilor la clădirile din vecinătate, anunță IGSU.

 

 

 

×
Subiecte în articol: incendiu timisoara