x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O ursoaică cu doi pui a intrat într-o localitate din județul Sibiu

O ursoaică cu doi pui a intrat într-o localitate din județul Sibiu

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2023   •   16:40
O ursoaică cu doi pui a intrat într-o localitate din județul Sibiu

O ursoaică cu doi pui a intrat în localitatea Racovița din județul Sibiu. Autoritățile au emis mesaj RO-Alert și au trimis la fața locului mai multe echipe de intervenție.

În zonă sunt prezente echipaje SMURD și de la Jandarmerie.

„Având în vedere sesizarea prezenței unei ursoaice cu doi pui în zona localității Racovița, la fața locului s-a constituit echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în ordonanța de urgență nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, au anunțat autoritățile.

Ursoaica și puii au fost alungați în pădure, iar jandarmii vor rămâne în zonă pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat.

Cetățenilor li s-a cerut să fie atenți, să nu se apropie de animalele sălbatice și să sune la 112 dacă văd un urs.

Tot mai mulți urși ajung în zone locuite de oameni pentru a căuta mâncare. În mod normal, animalele sălbatice ar trebui hrănite prin Fondul cinegetic național întrucât nu găsesc suficientă mâncare în mediul natural. 

×
Subiecte în articol: urs racovita sibiu