x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO Apel DISPERAT al medicilor din Piatra Neamț: E ca pe front, nu mai sunt locuri în paturi, pacienții stau pe scaune

VIDEO Apel DISPERAT al medicilor din Piatra Neamț: E ca pe front, nu mai sunt locuri în paturi, pacienții stau pe scaune

20 Oct 2021   •   09:07
VIDEO Apel DISPERAT al medicilor din Piatra Neamț: E ca pe front, nu mai sunt locuri în paturi, pacienții stau pe scaune

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț transmit un apel locuitorilor orașului pentru a se proteja de COVID-19 deoarece nu există locuri libere în unitatea medicală. E spun că situația este similară cu un război, pacienții nu mai au paturi și unii stau pe scaune. 

"Cel mai mare ajutor pe care puteți să îl acordați medicilor de la UPU spitalului din Piatra-Neamț este să vă protejați de virus și de orice afecțiune, deoarece nu mai este niciun loc disponibil pentru acordat asistență medicală de calitate.

La UPU e ca pe front, au scos birourile pe hol ca să încapă pacienții, nu mai sunt locuri în paturi, stau pe scaune, nu mai sunt locuri nici la ATI și s-a improvizat un fel de pre-ATI la UPU. Personalul medical e extenuat și dincolo de orice puteri sau resurse.

Poți ajuta și tu personalul medical din spital făcând tot ce crezi tu că trebuie făcut ca să te păzești de acest virus.

Dacă vreți să știți cu adevărat prin ce trece personalul medical care lucrează cu bolnavii de covid, vă recomandăm să vă îmbrăcați într-un combinezon, să vă puneți o mască din aceea serioasă de tip FFP2 și să nu faceți nimic. Doar să stați așa câteva ore și apoi să vă gândiți că acei oameni se și mișcă încontinuu în acele combinezoane.

Niciun salariu din lume nu poate compensa ce fac cei de la UPU. Nici toți banii din lume nu te pot satisface atunci când nu mai ai resurse să salvezi o viață și, în timp ce te lupți să salvezi pe unul, alți 3-4 sunt în pericol de moarte și nu poți să faci mai mult, oricât ai vrea. Presiunea psihică și urmele pe care le lasă asupra personalului medical nu pot fi compensate cu niciun salariu din lume.

Ajută acești oameni având grijă de tine ca să nu devii încă o grijă pentru ei.

Conducerea spitalului din Piatra-Neamț face tot posibilul să mărească continuu capacitatea de oxigen pentru un număr cât mai mare de pacienți. Sunt făcute toate demersurile necesare pentru încă 30 de concentratoare de oxigen care vor fi aduse vineri. Capacitatea de oxigen a fost deja mărită treptat dar din păcate numărul de cazuri noi este enorm de mare", transmite ziarpiatraneamt.ro.

×
Subiecte în articol: COVID piatra neamţ urgenta