x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 1,6 milioane de autoturisme marca BMW, rechemate în service

1,6 milioane de autoturisme marca BMW, rechemate în service

16 Iul 2014   •   17:03
1,6 milioane de autoturisme marca BMW, rechemate în service

Grupul auto german BMW a anunţat miercuri că intenţionează să cheme la service aproximativ 1,6 milioane autoturisme vândute la nivel mondial pentru a înlocui airbagul din partea pasagerului din faţă, care ar putea fi defect, relatează AFP.

Rechemarea afectează vehiculele din Seria 3 produse în perioada mai 1999-august 2006, potrivit unui comunicat al grupului munchenez. “Campania de înlocuire este o măsură preventivă voluntară destinată reducerii riscului unei activări defectuoase a airbagului”, a precizat constructorul auto german.

Cifra de 1,6 milioane de vehicule cuprinde 240.000 de autoturisme deja rechemate în service de constructorul german în 2013 pentru o problemă la airbagurile fabricate de compania japoneză Takata.

Pentru acestea din urmă nu este necesară o rechemare în service, precizează BMW.

Defectul, “detectat în câteva cazuri rare la unele vehicule ale concurenţei, care utilizează aceleaşi sisteme de la subcontractant, provine de la generatorul de gaz care asigură deschiderea airbagului”, se arată în comunicatul companiei.

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) este cel mai mare constructor mondial de automobile de lux, în condiţiile în care anul trecut a vândut un număr record de 1,964 milioane vehicule şi toate cele trei branduri ale grupului (BMW, Mini şi Rolls-Royce) au atins recorduri istorice. Comparativ, rivalii Audi şi Mercedes-Benz au livrat anul trecut 1,57 milioane respectiv 1,566 milioane automobile de lux. (I.D)

×