x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 1 Decembrie. Avioanele F-16, vedetele paradei militare de Ziua Naţională

1 Decembrie. Avioanele F-16, vedetele paradei militare de Ziua Naţională

30 Noi 2016   •   16:55
1 Decembrie. Avioanele F-16, vedetele paradei militare de Ziua Naţională

Aeronavele multirol F-16 vor fi principala noutate cu care Armata Română va veni la parada militară de 1 Decembrie, ce urmează a avea loc anul acesta la Arcul de Triumf după o pauză de doi ani, timp în care a fost organizată în Piaţa Constituţiei.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, dincolo de cele şase avioane F-16 Fighting Falcon, la defilare mai poate fi admirată noua ţinută de luptă a Armatei Române care va intra în dotare în anul 2017.

De asemenea, vor fi putea fi văzute în premieră la parada de 1 Decembrie vehiculele de evacuare medicală ale Forţelor terestre, construite pe platforma MLI-84.

Defilarea de anul acesta va fi oferi ocazia Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) de a-şi prezenta noile motociclete Enduro MT 230 intrate de curând în dotare. Aceste motociclete sunt folosite pentru misiuni specifice ce presupun un mare grad de mobilitate.

Tot în 2016 au intrat în dotarea FOS şi vehiculele Rangers Polaris 6x6, folosite pentru acţiuni de căutare, salvare, evacuare şi cercetare în teren accidentat. Şi ele vor putea admirate de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf.

Sursa: AGERPRES

×