x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 104 misiuni aeromedicale, efectuate într-o săptămână de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie

104 misiuni aeromedicale, efectuate într-o săptămână de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie

de Agerpres    |    06 Iun 2014   •   21:19
104 misiuni aeromedicale, efectuate într-o săptămână de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne au efectuat în perioada 30 mai - 6 iunie un număr de 104 misiuni aeromedicale.

Misiunile, efectuate din dispoziţia ministrului Afacerilor interne, Gabriel Oprea, au avut ca scop transportul către unităţi medicale specializate a 104 persoane aflate în stare critică, informează MAI.

Ultima misiune a avut loc vineri, cu un elicopter de tip SMURD, care a transportat de urgenţă din Braşov la un spital din Bucureşti un bărbat în vârstă de 80 de ani, din localitatea Zărneşti, care prezenta leziuni grave ca urmare a unor muşcături de urs.

De asemenea, în cursul dimineţii, conducerea MAI a aprobat efectuarea unei misiuni speciale cu un elicopter EC 135, care a transportat o echipă de medici pentru prelevare de organe pe ruta Târgu Mureş - Bucureşti.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiţi să intervină 24 de ore din 24 pentru salvarea pacienţilor care necesită intervenţii rapide de înaltă competenţă medicală, precum şi pentru alte situaţii de urgenţă, precizează MAI.  

×
Subiecte în articol: misiuni aeromedicale igav