x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 15 oameni salvaţi de frig de echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti

15 oameni salvaţi de frig de echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti

27 Ian 2014   •   14:40
15 oameni salvaţi de frig de echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti

15 persoane au fost salvate din frig, vineri noaptea, de către echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Oamenii fără adăpost au fost luaţi din stradă şi transportaţi la centrele sociale din Capitală, conform măsurilor dispuse de Primarul General.

G.N., în vârstă de 40 de ani, a fost primul om salvat de poliţişti. Bărbatul încerca să se adăpostească de frig, printre tomberoane, în centrul Bucureştiului, în apropiere de Piaţa Unirii. Omul a declarat că, la pornirea viscolului, a încercat să se adăpostească într-o scară de bloc, însă a fost gonit, în ger, de locatari. G.N. a fost dus la secţia de poliţie unde a fost identificat şi unde a reuşit să-şi dezgheţe hainele. Bărbatul a fost dus la un centru de asistenţă socială, unde a primit adăpost şi mâncare caldă.

În zona centrului Capitalei, au fost salvate cele mai multe persoane fără adăpost. În baza unui protocol între Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi Secţia Poliţiei Române a Centrului Istoric, echipaje mixte au format itinerarii speciale de patrulare pentru a-i descoperi pe cei fără adăpost, în pericol de a îngheţa.

Echipele de poliţişti şi de agenţi locali au reuşit între orele 23.00 şi 02.00 să adune alte 12 persoane care încercau să treacă noaptea prin canalizări sau gangurile unor imobile. Toţi aceştia – cu domiciliul în alte oraşe ale României – au fost duşi la căldură şi, apoi, transportaţi la centrele sociale. În cazul unui bărbat – care îşi învelise piciorul, abia operat, în hârtie de ziar şi folie – s-a luat decizia de a se apela la Serviciul de Ambulanţă.

Tot la acest serviciu s-a apelat şi în cazul unui alt bărbat găsit în zona Obor, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. După prezentarea datelor de identificare, bărbatul a mai declarat că a consumat spirt şi a căzut în stradă. Fiindcă exista pericolul ca această persoană fără adăpost să intre în şoc hipotermic, agenţii locali au solicitat intervenţia Ambulanţei.

De vineri seara, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a acţionat şi acţionează cu peste 50 de echipaje – de ordine publică, circulaţie , intervenţie şi control - care asigură fluidizarea traficului, însoţesc şi sprijină utilajele de deszăpezire, monitorizează operatorii de salubritate şi agenţii economici, identifică problemele cauzate de condiţiile meteo nefavorabile ori găsesc şi transportă persoanele fără adăpost la centrele sociale. În această activitate sunt implicaţi, pe lângă agenţii P.L.M.B., şi poliţiştii locali ai tuturor sectoarelor.

Actiune PLMB

×