x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 170 de ani de la înfiinţarea primei Unităţi a Pompierilor Bucureşteni

170 de ani de la înfiinţarea primei Unităţi a Pompierilor Bucureşteni

de Mihaela Stănescu    |    19 Aug 2014   •   16:01
170 de ani de la înfiinţarea primei Unităţi a Pompierilor Bucureşteni

Primarul General, Sorin Oprescu, a participat astăzi la Simpozionul Aniversal prilejuit de cei 170 de ani de la înfiinţarea Unităţii Pompierilor Bucureşteni, alături de Secretarul de Stat Raed Arafat, Subprefectul Capitalei Mariana Câmpurean şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" Bucureşti.

Cu aceasta ocazie, Primarul Capitalei a acordat diplome de merit unor membri ISU Bucureşti, remarcaţi pentru fapte deosebite. ''„S-au împlinit ieri 170 de ani de când sunteti în slujba cetăţenilor Municipiului Bucureşti şi executaţi misiuni şi intervenţii pentru protecţia şi salvarea oamenilor sau a bunurilor acestora. La timp, şi pe orice vreme, interveniţi şi salvaţi vieţi omeneşti. Nimic nu este mai nobil decât acest lucru. Vă mulţumesc pentru bravura dumneavostră, pentru faptul că aţi fost şi sunteţi alături de comunitate'', a declarat Sorin Oprescu.

La rândul său, Primarul General a primit din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti medalia militară românească „Pro Virtute Militari”, instituită în anul 1860 şi decernată pompierilor participanţi la luptele date pe Dealul Spirii în data de 13 septembrie 1848.











×