x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prăpăd în România: 18 județe afectate de furtuni. Doi oameni, surprinși de prăbușirea unor copaci

Prăpăd în România: 18 județe afectate de furtuni. Doi oameni, surprinși de prăbușirea unor copaci

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2023   •   10:59
Prăpăd în România: 18 județe afectate de furtuni. Doi oameni, surprinși de prăbușirea unor copaci
Sursa foto: IGSU

Pompierii au intervenit joi în 103 localități din 18 județe pentru înlăturarea efectelor furtunilor. Doi oameni au fost surprinși de copaci prăbușiți, a informat IGSU.

În cursul zilei de joi, pompierii militari au intervenit în 103 localități din 18 județe (Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Suceava și Timiș) pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

Astfel, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din două case, precum și pentru îndepărtatrea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 18 imobile și a 200 copaci, 18 stâlpi căzuți pe carosabil, în urma cărora 31 autoturisme, 4 case și 2 anexe au fost avariate.

Două situații în care a fost nevoie de intervenția promptă a echipajelor operative au avut loc în localitățile Valea Drăganului din județul Cluj și Sirețel din județul Iași, unde două victime au fost surprinse de prăbușirea unor copaci. Angajații IGSU au evaluat victimele la locul evenimentelor, ulterior acestea fiind transportate la spital.

De asemenea, echipajele de intervenție din întreaga țară au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență în 1.442 de cazuri, stingerea a 103 incendii, precum și în 3 situații pentru extragerea pesoanelor din autoturismele avariate. În urma intrevenției prompte a salvatorilor, 23 de persoane aflate în dificultate au fost salvate.

În ultimele 24 de ore, inspectoratele pentru situații de urgență au transmis 27 mesaje privind prezența urșilor și 45 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: furtuni pagube