x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 1875 de candidaţi pentru admiterea la rezidenţiat la UMF “Carol Davila” din Bucureşti

1875 de candidaţi pentru admiterea la rezidenţiat la UMF “Carol Davila” din Bucureşti

12 Noi 2015   •   13:00
1875 de candidaţi pentru admiterea la rezidenţiat la  UMF “Carol Davila” din Bucureşti

 Concursul de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va fi organizat anul acesta de Ministerul Sănătății la data 15 noiembrie. Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti s-au înscris 1.875 de candidaţi pentru ocuparea a 958 de locuri, comparativ cu anul trecut când pentru 988 de locuri au concurat 1.972 de candidaţi.

Mai exact , locurile şi posturile scoase la concurs în centrul universitar din Bucureşti sunt: pentru medicină (709 locuri şi 165 posturi), pentru medicină dentară (44 locuri ) şi pentru farmacie (26 locuri şi 14 posturi). De precizat că, din totalul celor 1.875 de candidaţi, 1.520 s-au înscris la medicină, 211 la medicină dentară şi 144 la farmacie.

„Sperăm că şi anul acesta, candidaţii înscrişi la concursul de rezidenţiat vor fi la fel de motivaţi şi bine pregătiţi, iar punctajul obţinut să facă încă o dată dovada că Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti se poziţionează în continuare pe harta universităţilor performante din întreaga lume” a declarat rectorul instituţiei, Acad. I. Sinescu.

Pentru a participa la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, candidaţii au achitat o taxă de 360 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la concursul de rezidenţiat 2015, similar cu cel din 2014 , a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 11993/2015. 80% din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de profil.

Concursul se va derula sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor etc. Răspunsul la contestaţii se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Pentru organizarea concursului din Bucureşti, vor fi puse la dispoziţie 32 de săli. Pentru cei 1.520 de candidaţi la medicină vor fi 26 de săli în incinta Facultăţii de Medicină şi o sală a spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Cinci săli, aparţinând Facultăţii de Farmacie, îi vor găzdui pe cei 355 de candidaţi (211 pentru medicină dentară în 3 săli şi 144 pentru farmacie în două săli). Candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.

De precizat că, ocuparea locurilor/posturilor în cele 60 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

Locurile şi posturile scoase la concurs cu centrul de pregătire Bucureşti şi Constanţa au fost atribuite judeţelor Argeş, Brăila, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman şi Tulcea. La nivel naţional, concursul de rezidenţiat se va desfăşura, la fel ca în anii anteriori, descentralizat, în 6 centre universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg Mureş şi Timişoara.

×