x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 20 de milioane euro pentru internet în mediul rural

20 de milioane euro pentru internet în mediul rural

19 Mar 2014   •   20:11
 20 de milioane euro pentru internet în mediul rural

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat sesiunea de depunere a cererilor de finanţare aferente submăsurii 322 'Investiţii privind infrastructura de broadband în spaţiul rural', cu o alocare financiară de 20,2 milioane euro.

Perioada de depunere a proiectelor se va încheia pe 11 aprilie 2014, contractarea urmând a fi finalizată până la 30 iunie 2014.

Reţelele create trebuie să asigure o viteză de transfer de minimum 1 Mbps partajat pentru persoane fizice, respectiv de minimum 4 Mbps partajat pentru persoane juridice.

Alocarea financiară aferentă acestei submăsuri este de 20.244.384 euro, numărul estimat de proiecte ce vor putea fi finanţate fiind de aproximativ 100.

Beneficiarii eligibili sunt agenţii economici care se încadrează în categoria IMM-urilor conform Legii nr. 346/2004, aceştia putând obţine o finanţare de până la maximum 200.000 euro/beneficiar în conformitate cu prevederile legale privind ajutorul 'de minimis'.

Intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, neputând depăşi plafonul de 200.000 euro/beneficiar.

Aria de eligibilitate a submăsurii este reprezentată de un număr de 1.650 localităţi rurale 'zone albe' de pe întreg teritoriul României (comune şi sate componente în cadrul cărora nu este prezentă reţeaua de acces şi/sau reţeaua de distribuţie, care să respecte criteriile tehnice de viteză menţionate anterior. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: broadband sate internet mediu rural