x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 200 de elevi din Bumbeşti-Jiu, suspecţi de TBC

200 de elevi din Bumbeşti-Jiu, suspecţi de TBC

de Gabriela Mladin    |    21 Ian 2014   •   12:49
200 de elevi din Bumbeşti-Jiu, suspecţi de TBC

Este panică în 3 scoli din oraşul Bumbeşti-jiu, judeţul Gorj, după ce testele TBC au ieşit “cu probleme” la 200 de elevi. Copiii se pare că ar fi contactat virusul de la un profesor bolnav. Toţi suspecţii vor fi aduşi la un spital din Târgu-Jiu pentru a fi investigaţi.

Părinţii copiilor au aflat acum despre suspiciunea de TBC, după ce au spus acasă că la şcoală li s-a făcut un vaccin. Părinţii s-au interesat despre ce este vorba şi când au aflat au intat în panică. “Nu ni s-a spus despre această situaţie. Noi am aflat de la copii că li se fac vaccinuri. Nu ni s-a cerut niciun acord. Trebuia să ştim şi noi despre ce li se întâmplă copiilor noştri”, a precizat un părinte.

Părinţii nu au fost informaţi

200 de elevi de la două scoli gimnaziale V-VIII şi de la un liceu din Bumbeşti-Jiu sunt suspectaţi că ar fi contactat boala de la un profesor de muzică. Acesta nu ştia că suferă de TBC, însă în luna decembrie nu s-a mai prezentat la serviciu. Cadrele didactice au fost informate că profesorul bolnav se află internat într-un sanatoriu TBC, în stare destul de gravă. “Noi le-am spus copiiilor să informeze acasă părinţii despre această situaţie. Ne-am gândit că e important să acţionăm destul de repede. Pentru 149 de copii de la cele două şcoli generale au apărut probleme la teste şi, înţelege că de la liceu mai sunt în jur de 80 de elevi. Profesorul preda la toate aceste şcoli”, a explicat Ion Munteanu, directorul Şcolii Generale nr. 1 Bumbeşti-Jiu.

Teste amănunţite

Pentru că testele iniţiale făcute copiiilor au ieşit cu probleme, conducerea şcolilor a luat decizia de a trimite toţi elevii suspecţi la spitalul de boli contagioase din Târgu-Jiu, unde îi vor supune la investigaţii amănunţite. Ei vor fi aduşi cu microbuzele şcolare la spital.

Inspectoratul şcolar judeţean Gorj a decis să facă o anchetă internă pentru a se vedea dacă această situaţie putea fi preîntâmpinată.


×
Subiecte în articol: elevi tbc virus profesor