x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 30 de dosare ale lui Bercea Mondial, identificate la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Majoritatea, închise prin NUP

30 de dosare ale lui Bercea Mondial, identificate la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Majoritatea, închise prin NUP

16 Iul 2014   •   15:36
30 de dosare ale lui Bercea Mondial, identificate la Parchetul Curţii de Apel Craiova. Majoritatea, închise prin NUP

Aproximativ 30 de dosare în care a fost implicat Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost în lucru la nivelul parchetelor aflate în subordinea Parchetului Curţii de Apel Craiova iar majoritatea acestora au fost închise prin neînceperea urmăririi penale, au declarat pentru Agerpres surse din Consiliul Superior al Magistraturii.

În urmă cu o săptămână, CSM a solicitat Parchetului Curţii de Apel Craiova să ceară tuturor parchetelor arondate informaţii despre dosarele în care a fost implicat Bercea Mondial.

Potrivit situaţiei întocmite de Parchetul Curţii de Apel Craiova, cele 30 de dosare nu vizează infracţiuni de evaziune fiscală, ci se referă la certuri, furturi sau plângeri formulate de membrii familiei lui Bercea Mondial sau de alte clanuri împotriva lui Bercea Mondial. În cele mai multe dintre aceste dosare, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, dar sunt şi dosare în care au fost întocmite rechizitorii.

Situaţia întocmită de Parchetul Curţii de Apel Craiova urmează să fie luată în dezbatere în şedinţa de joi a CSM.

Pe 9 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să verifice şi să comunice, până pe 16 iulie, evidenţa dosarelor în care au fost efectuate cercetări faţă de Sandu Anghel soluţionate de această unitate şi unităţile de parchet din subordine, din anul 2006 până în prezent, precum şi soluţiile dispuse în acestea.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a anunţat săptămâna trecută că Plenul CSM a decis, în unanimitate, sesizarea Secţiei pentru procurori în cazul a circa 100 de dosare pe numele lui Bercea Mondial.

'E o problemă pe care am pus-o în discuţia colegilor mei şi a fost acceptată în unanimitate. Totuşi, să ne uităm în gura unui condamnat, care se pare că are 100 de dosare date cu soluţii de netrimitere în judecată, cel puţin presa asta a relatat, e normal să avem o verificare a Inspecţiei Judiciare pe acest aspect. Sigur, Secţia de procurori se va sesiza şi va decide în consecinţă', a afirmat Dumbravă.

×
Subiecte în articol: bercea mondial dosare bercea sandu anghel