x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 4.000 de capse cu substanţe explozive, descoperite la Vama Albiţa

4.000 de capse cu substanţe explozive, descoperite la Vama Albiţa

de Mediafax    |    28 Aug 2013   •   20:17
4.000 de capse cu substanţe explozive, descoperite la Vama Albiţa

Un număr de 4.000 de capse cu substanţe explozibile au fost descoperite în Vama Albiţa de către poliţiştii de frontieră vasluieni, într-un TIR condus de un bărbat de 39 de ani, cercetat acum pentru contrabandă.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, cele 4.000 de capse au fost găsite în timpul verificărilor făcute de autorităţile vamale la un TIR cu remorcă, condus de un bărbat de 39 de ani, cu dublă cetăţenie, care intenţiona să iasă din ţară prin Vama Albiţa.

Ambalate în patru cutii a câte 1.000 de bucăţi, capsele, folosite la împuşcatul bolţurilor în perete, erau ascunse într-un colet, fără a exista documente pentru acestea.

"În timpul controlului, şoferul nu a putut prezenta autorizaţie de transport substanţe explozibile, aşa cum îl obliga legea. În consecinţă, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele bărbatului de 39 de ani pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Nelu Zaharia.

La sesizarea Poliţiei de Frontieră, cele 4.000 de capse au fost ridicate de către Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui în vederea continuării cercetărilor în acest caz.

×
Subiecte în articol: capse explozive vama albita