x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 5.000 de ceferişti protestează împotriva privatizării CFR Marfă. Vezi ce restricţii de circulaţie au fost impuse

5.000 de ceferişti protestează împotriva privatizării CFR Marfă. Vezi ce restricţii de circulaţie au fost impuse

25 Iul 2013   •   08:28
5.000 de ceferişti protestează împotriva privatizării CFR Marfă. Vezi ce restricţii de circulaţie au fost impuse

Peste 5.000 de membri ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial, Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR), Federaţiei Naţionale Drum de Fier, Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane vor protesta astăzi, de la ora 10.00, în parcul din faţa Ministerul Transporturilor, semnalând privatizarea defectuoasă şi lipsita de transparenţă a SNTFM CFR Marfă SA, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, sindicaliştii protestează totodată faţă de intenţia managementului SNTFM CFR Marfa SA de a reduce programul de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână, cu diminuarea corespunzătoare a veniturilor salariaţilor, dar şi faţă de intenţia de concedieri colective în sectorul feroviar.

Restricţii de circulaţie

Circulaţia rutieră în zona Piaţa Victoriei din Bucureşti va fi restricţionată temporar, astăzi, din cauza protestelor sindicaliştilor de la CFR.

"În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în data de 25 iulie a.c., cu ocazia unei manifestări de protest, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării şi resistematizării circulaţiei rutiere în zona Piaţa Victoriei", informează Brigada Rutieră.

Conform sursei citate, în intervalul 11:00 - 11:45, va avea loc un marş pe traseul sediul Ministerul Transporturilor (Parcul Gării de Nord) - str. Gara de Nord - breteaua de legătură dintre str. Gării de Nord şi Calea Griviţei - Calea Griviţei - str. Polizu - str. Buzeşti - Piaţa Victoriei, deplasarea urmând să se facă pe banda I şi pe banda II de circulaţie. Ulterior, între 11:45 şi 12:15, în Piaţa Victoriei, va avea loc un miting, în spaţiul delimitat de bd. Aviatorilor, şos. Kiseleff şi breteaua aflată în prelungirea bd. Iancu de Hunedoara.

Pe timpul protestului, precizează Brigada Rutieră, circulaţia rutieră va fi resistematizată în Piaţa Victoriei, prin asigurarea circulaţiei în două sensuri pe bd. Aviatorilor către Calea Victoriei şi bd. Lascăr Catargiu.

De la ora 11.00, sindicaliştii vor merge spre Piaţa Victoriei, unde este programat un protest la sediul Guvernului.

×