x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 7 sfaturi electorale pentru Udrea

7 sfaturi electorale pentru Udrea

de Luiza Moldovan    |    20 Aug 2014   •   17:06
LA VIE EN MOV
1. Poporului sărac nu-i place parada de bogăţie decadentă. Aşa e el, mai chitros. Aşa că accesorizează-te cât mai puţin posibil şi toarnă-ţi pe tine un sac de cânepă. Uită să te machezi sau, dacă chiar trage-ţi un machiaj de mort, fără culoare; să pari palidă; să pari bolnavă, să stârneşti mila.

2. Vezi că sunt reduceri acuma prin magazine. N-ar strica să fii văzută probând o pereche de sandale d-alea de urcat pe munte. Costă 50 de lei perechea, dar efectul e de durată. Ai grijă să ai mereu oameni pe lângă tine, altfel efortul e inutil şi tu o să te simţI  proastă. Dacă te duci la mall, du-te şi tu într-o sâmbătă seara, nu te duce dimineaţa la 10, că lumea mai şi munceşte. Asigură-te că eşti văzută atunci când faci ochii mari de uimire amestecată cu bucurie, după ce ai văzut anunţul “sales 80%!!!”. Intră şi nu ezita să socializezi imediat cu vânzătoarele. Nu uita că şi ele au prietene şi că duc mai departe aventura ta de la reduceri.

3. Probează cu disperare, ia-ţi mai mult de trei haine cu tine la cabina de probă, pentru ca să fii sigură că eşti oprită şi, deci, remarcată. Întreabă cu glas tare dacă se mai întrevede o altă perioadă de reduceri, deoarece o rochie de dantelă cu douăzeci de lei ţi se pare cam mult, totuşi.   

4. Du-te la locurile de joacă pentru copii şi priveşte în gol, ca şi cum ai tânji după starea sfântă de mamă. Eventual, cere-i unei prietene copilul cu împrumut şi bagă-l printre ceilalţi. La locul de joacă plăteşte cu dărnicie: nimic nu e prea puţin pentru fericirea copilului! Părinţii îşi vor aduce aminte de tine, ce atentă eşti cu cei mici, în cabina de vot!

5. Investeşte într-un covrig. Costă doar un leu dar are effect garantat! Mănâncă-l în mulţime, trecând, eventual, pe lângă restaurantele cu mâncare scumpă. Uită-te îndeluuuung la vitrinele frumos aranjate şi inspiră mirosul mâncării proaspăt făcute. Mai muşcă o dată din covrig, lasă capul jos şi treci mai departe! Funcţionează!

6. Când te duci la cosmetică, nu uita să te plângi că nu ţi-ai mai plătit întreţinerea şi că abia îţi ajung banii de la o lună la alta! Spune-i că ţi-e şi frică să mai deschizi factura de la curent şi că ai primit mesaj că, dacă în trei zile nu-ţi plăteşti telefonul mobil, o să-ţi fie închis şi ce te faci atunci? Cere-i cosmeticianei reţete ieftine şi de efect, pentru o masă îndestulătoare. Neapărat s-o întrebi care e cea mai ieftină piaţă din zona ta şi du-te!

7. Odată ajunsă în piaţă, târguieşte-te pentru fiecare leuţ şi spune-le vânzătorilor că la tine nu cresc banii în copaci! Caută prin tot portofelul după o monedă de 10 bani şi, după ce n-o găseşti, întreabă vânzătoarea dacă-ţi dă şi fără 10 bani. O să-ţi dea, stai liniştită, iar apoi o să zică la toată lumea ce săracă eşti tu şi uite-aşa, mai de milă, mai de silă, o să te voteze.

×