x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început Bucharest Comedy Week, primul Festival Internaţional de Comedie din Bucureşti

A început Bucharest Comedy Week, primul Festival Internaţional de Comedie din Bucureşti

de Mihaela Stănescu    |    22 Sep 2014   •   17:09
A început Bucharest Comedy Week, primul Festival Internaţional de Comedie din Bucureşti
În perioada 22 - 28 septembrie 2014, Primăria Muncipiului Bucureşti, prin ARCUB şi în parteneriat cu Asociaţia Culturală Carousel, organizează primul Festival Internaţional de Comedie din Capitală, Bucharest Comedy Week.

Programul evenimentului include numeroase show-uri de stand-up comedy, peste 30 de piese de teatru, dans, pantomimă, concerte, proiecţii de filme, workshop-uri şi jocuri pentru copii şi părinţi. Toate acestea vor prinde viaţă cu ajutorul a peste 38 de artişti internaţionali aflaţi zilele acestea la Bucureşti.

Astfel, pe 23, 24 şi 25 septembrie, Sala Arcub va găzdui The Black Light Theater, un proiect inedit ce va aduce pe scenă un amestec de teatru, pantomimă şi dans modern din care nu vor lipsi momente şi sketch-uri comice sub abordarea originală a principiilor “black theatre”. Decorul întunecat, draperiile negre, jocul cu ultraviolete şi costumele fluorescente joacă rolurile principale în cadrul acestui spectacol ce oferă o suită de imagini cu adevărat impresionante! Conceptul nu este nou, având deja milioane de fani în întreaga lume, însă este prima dată când spectacolul The Best of Image se joacă pe o scenă din România.
Tot în cadrul festivalului, pe 26, 27 şi 28 septembrie, scena amplasată în Piaţa George Enescu va găzdui concertul Quattrocelli, un cvarted de violoncelişti cu un repertoriu extrem de vast ce pendulează între jazz, latino şi chiar muzică de film.

Tot în Piaţa George Enescu sunt programate şi alte momente, printre acestea numărându-se show-urile Bruce Airhead, Improvisneyland, Men in Coats, concerte cu Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi, precum şi câte o proiecţie de film pe fiecare seară, pentru iubitorii comediilor clasice: Some like it hot (vineri), Monthy Python and the Holy Grail (sâmbătă) şi The Pink Panther (duminică).
Sâmbătă, 27 septembrie, începând cu ora 17.00, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, bucureştenii sunt invitaţi la MP3 Experiment, un proiect  organizat de Improv Everywhere, una dintre cele mai cunoscute echipe de improvizaţii şi farse în spaţii publice din lume. Experimentul se organizează pentru prima dată în România.

Tot pe 27 septembrie, la Sala Palatului, este programat spectacolul celebrului comediant Carlos Mencia. Artistul se află pentru prima dată în România cu ocazia Bucharest Comedy Week.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul oficial al evenimentului precum şi pe pagina de facebook.

De asemenea, cei interesaţi pot descărca aplicaţia mobilă Bucharest Comedy Week şi de pe Google Play, urmând ca în foarte scurt timp aceasta să fie disponibilă şi pentru utilizatorii de iOS, pe App Store.

×
Subiecte în articol: bucharest comedy week