x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A MURIT MAX, câinele-erou al Armatei Române

A MURIT MAX, câinele-erou al Armatei Române

09 Sep 2015   •   21:41
A MURIT MAX, câinele-erou al Armatei Române

Max, singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operaţiuni, a pierdut lupta cu viaţa.

Diagnosticat cu o boală gravă, Max a fost luat în grijă de o iubitoare de animale, Sorina Hena, care a anunţat moartea lui pe pagina de socializare.

'Max s-a stins... demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit... Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna... (...) Pentru prima dată, simt grozăvia despărţirii definitive de dragul nostru Max, care, încet şi discret îşi ia rămas bun de la noi", scrie Sorina Hanea pe pagina de Facebook.

Max, câinele erou al Armatei Române, care a salvat vieţi în două misiuni executate în Afganistan, avea şase ani.

În 2013, Max a fost diagnosticat cu dirofilarioză (viermi la inimă), necesitând un tratament scump şi de lungă durată. După ce s-a vehiculat posibilitatea eutanasierii, Max a fost adoptat de Sorina Hanea, militantă pentru drepturile animalelor şi protecţia mediului, care s-a ocupat de îngrijirea şi tratamentul lui.

Max a efectuat două misiuni în Afganistan, în cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" şi a Batalionului 300 Infanterie "Sf. Andrei". El a fost dresat şi antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roşioara.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: max caine erou armata romana