x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit ziaristul Horia Alexandrescu

A murit ziaristul Horia Alexandrescu

20 Sep 2021   •   09:07
A murit ziaristul Horia Alexandrescu
Sursa foto: Hepta

Horia Alexandrescu, ziarist, director şi fondator al unor gazete din peisajul media de după anul 1989, a murit. Anunțul a fost făcut de către fiica sa. Potrivit Antena 3, el ar fi fost diagnosticat cu cancer la plămâni. 

Horia Alexandrescu avea 74 de ani. El a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu". A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul. Din anul 1977, a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber. Începând cu 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat „Sport Star", un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.

În 2004 a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică", emisiune care a obținut Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru". În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, Cafeneaua Politică, a fost moderată de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV.

×
Subiecte în articol: Horia Alexandrescu