x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ACCIDENT MUNTENEGRU. Unul dintre şoferii autocarului este angajat al Poliţiei Capitalei

ACCIDENT MUNTENEGRU. Unul dintre şoferii autocarului este angajat al Poliţiei Capitalei

25 Iun 2013   •   10:17
ACCIDENT MUNTENEGRU. Unul dintre şoferii autocarului este angajat al Poliţiei Capitalei
Sursa foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Unul dintre şoferii autocarului care a căzut într-o prăpastie în Muntenegru este angajat al Poliţiei Capitalei, informează un comunicat de presă al instituţiei. "Cu ocazia verificărilor efectuate pentru identificarea victimelor accidentului din Muntenegru a reieşit că unul dintre conducătorii auto al autocarului este angajat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la Serviciul de Logistică. Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unităţii unde îşi desfăşura activitatea", se arată în document.

Agentul de poliţie este posesor al permisului de conducere din 1989, având categoriile BE, CE, DE şi al atestatului profesional eliberat de ARR Bucureşti pe 17 martie 2012 cu valabilitate până la data de 16 martie 2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

Poliţistul are 45 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este angajat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, din 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenţie rapidă, iar din 2000 în structurile de logistică, în funcţia de conducător auto.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, "funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului".

În consecinţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, poliţistul putea să îndeplinească şi alte activităţi remunerate, în condiţiile în care acest lucru nu împieta desfăşurarea optimă a activităţii de funcţionar public cu statut special.

Poliţia Capitalei aşteaptă finalizarea anchetei autorităţilor muntenegrene, care urmează să stabilească toate circumstanţele producerii accidentului rutier.

×